ENMON je međunarodna kompanija u privatnom vlasništvu koja se bavi trgovinom, uvozom i izvozom keramičkih pločica, granitne keramike, sanitarije i prateće opreme za kupaonice, javne i stambene objekte. ENMON je na tržištu punih 30 godina i jedna je od rijetkih kompanija u regiji koja sa preko 1.200 radnika u 8 zemalja omogućava partnerima kompletan sistem ugradnje keramike sa pratećim materijalima. 

Kompanija ima razgranat veleprodajni biznis u okviru ENMON GRUPE u 8 zemalja od Europe do Sjeverne Amerike (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Italija i Kanada). Sa više od 50 salona u Srbiji, i preko 80 u regiji (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska i Makedonija), predstavlja najveći lanac maloprodajnih objekata keramike i kupaonskog opremanja i kao takav, postavlja najviše standarde u kvaliteti proizvoda i usluga.

Kompanija ENMON okuplja najveće svjetske brendove keramičkih pločica i omogućava širok izbor modela pločica najnovijih trendova iz Italije, Španjolske i Turske. Svjetski brendovi dopunjeni su selekcijom proizvodnje ENMON brenda kao i Waterjet opremom za mozaike, cokle i posebne zahtjeve prilagođene dizajnerskim potrebama i projektnim idejama klijenta. Poseban segment danas u ponudi kompanije čini i ponuda pločica velikih formata (slabova).  

Kompanija ENMON, u partnerstvu sa prestižnim svjetskim brendovima, pruža kompletnu ponudu sanitarija, slavina, tuš kabina, kada, sušila i tehničkih rješenja za odvod i grijanje. Njemački i talijanski brendovi upotpunjeni su ponudom prestižnih europskih brendova. Kompanija  ENMON posjeduje i vlastitu proizvodnju kupaonskog namještaja, tuš kada i kada. Na jednom mjestu možete pronaći stručnu podršku i najbolje uvjete. ENMON je kompanija sa najvišim bonitetom i kreditnim rejtingom, koju daju nezavisni revizori i komercijalne banke.